Μαΐου 22 2015

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ…

10931202_349880018549417_6100780948065563270_nkoyklotheatro

Την  Πέμπτη 21 Μαίου στο σχολείο μας ήρθε η ομάδα του μουσικού κουκλοθεάτρου Ξέφρενη Χελώνα και παρουσίασε τη μουσική παράσταση »ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ». Ο μικρός Ιάσων ψάχνει το ξακουστό ζωγράφο Θεόφιλο για να γεμίσει τη Μαυροπολιτεία του με χρώματα…

theofilos-1

…Όμως η θεά των χρωμάτων η Βερενίκη θα αποκαλύψει όλη την κρυμμένη ομορφιά με τραγούδι και χορό!!

20150521_112344 20150521_112235

Η ομάδα »Ξέφρενη Χελώνα» που ήρθε στο σχολείο μας αφιλοκερδώς συμμετέχει στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς (14-26 Μαίου 2015).

kilkis-5-afisa

Οι συντετελεστές της παράστασης είναι η Κορίνα Αθανασοπούλου και η Μαργαρίτα Λιτητάρη. Σκηνοθεσία: Κώστας Σαντάς . Κατασκευή Κούκλας: Γιώργος Ηλιάδης. (https://facebook.com/ksefrenixelona).μείς

Εμείς περάσαμε ωραία και γνωρίσαμε και έναν άγνωστο σε εμάς ζωγράφο . Ελπίζουμε να σας δοθεί η ευκαιρία να την παρακολουθήσετε και εσείς…..

Category: Νέα-Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά
Απριλίου 3 2015

Δημιουργίες για το ΠΑΣΧΑ!

images

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα στο σχολείο μας, πριν τις διακοπές του Πάσχα. Όλες οι τάξεις προετοιμάζονται βάφοντας αυγά  και ζυμώνοντας Λαζαράκια..

 

LAZARAKIA

 

 

AYGA

 

20150403_113608

Πασχαλινό καλαθάκι με αυγουλάκια με υλικά χρησιμοποιημένα (πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών)

 

 

αλλά και φτιάχνοντας πρωτότυπες κατασκευές σε κεραμίδι (αγιογραφίες) . Δείτε κάποια χρήσιμα βήματα για τις αγιογραφίες.

 

 

 

Επίσης τραγουδάμε και τα κάλαντα του Λαζάρου. Αύριο Σάββατο του Λαζάρου οι μαθητές μας με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων θα γύρίσουν το χωριό λέγοντας τα κάλαντα, μαζεύοντας έτσι χρήματα που θα βοηθήσουν και το σύλλογο αλλά και το σχολείο μας. Οπότε αγαπητοί μας Γαλλικιώτες να είστε γενναιόδωροι! Επίσης, όποιος θέλει να ενισχύσει το σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων μπορεί να αγοράσει τις πανέμορφες λαμπάδες που έχουν κατασκευάσει οι κυρίες του χωριού μας.

20150403_090028

Ο σύλλογος διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Γαλλικού και οι μαθητές/τριες του σας εύχονται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Το Άγιο Φως να φωτίσει όλων τις καρδιές.

….τα λέμε σε μερικές μέρες…

Φεβρουαρίου 17 2015

Παγκόσμια ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

sid.jpgΣτις 10 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας οι μαθητές των τριών μεγάλων τάξεων πραγματοποίησαν δραστηριότητες για την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Στα πλαίσια αυτά προβλήθηκαν βιντεάκια σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε διαδικτυκά παιχνίδια. Μάλιστα πολλοί μαθητές σε μια άτυπη έρευνα των εκπαιδυετικών-συντονιστών των δράσεων ανέφεραν ότι παίζουν συχνά τέτοια παιχνίδια στα οποία μάλιστα υπάρχουν και δωμάτια συνομιλιών τα γνωστά chat rooms. Σε αυτά, μας ανέφεραν, ότι άγνωστοι συνομιλούν μαζί τους, τους προσεγγίζουν ως φίλοι ενώ πολλλοί χρησιμοποιούν άσχημο λεξιλόγιο. Πέραν των ενημερώσεων παράλληλα μια ομάδα μαθητών δημιούργησε ερωτηματολόγια με σκοπό να ανιχνεύσουμε τις »διαδικτυακές» συνήθειες των μαθητών όχι μόνο του σχολείου μας αλλά και άλλων από τις γύρω περιοχές μεταξύ αυτών και των γονιών τους και άλλων ενηλίκων. Τέλος όλοι δημιουργήσαν αφίσες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στις οποίες επισημαίνουν σημαντικούς κινδύνους. Παρακάτω μπορείτε να θαυμάσετε τους μικρούς μας δημιουργούς.

Όλοι μας αυτή τη μέρα γίναμε λίγο σοφότεροι!!

 

Δεκεμβρίου 18 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

     aee1Στα πλαίσια της εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης 2014-2015 στην Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας (αεε) που προβλέπει την αναδιαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου, οι γονείς των μαθητών του σχολείου μας καλούνται να συμμετάσχουν στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση σχετικά με  τους τρόπους υλοποίησης του , παραπάνω σχεδίου,την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου και ώρα 16:15 στο χώρο του σχολείου. Οι δάσκαλοι του σχολείου θα ενημερώσουν τα μέλη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με το ρόλο  και τις υποχρεώσεις του κάθε γονιού στη διαμόρφωση των κανόνων λειτουργίας της σχολικής μονάδας μας. Η παρουσία του καθενός/καθεμιάς κρίνεται επιβεβλημένη. Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης θα δοθούν και οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το 1ο τρίμηνο.

 Ο Σύλλογος Διδασκόντων