Ιουνίου 18 2015

Καλοκαίρι…Καλοκαιράκι!!

kalokairi

Η σχολική χρονιά τελείωσε…Τώρα διακοπές για όλους. Το προσωπικό του σχολείου μας και οι μαθητές/τριες μας σας εύχονται………ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. τα λέμε το Σεπτέμβρη..μη μας ξεχάσετε!

Category: Ανακοινώσεις | Σχόλια κλειστά
Απριλίου 1 2015

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

20150324_095905

Η αφίσα της ημερίδας!

Την Πέμπτη, 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ημερίδα με κεντρικό θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβονται κυρίως στα διαδικτυακά παιχνίδια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Καλεσμένοι μας  ήταν ο σχολικός σύμβουλος της 2ης περιφέρειας Κιλκίς κ. Πάρης Παπαδόπουλος καθώς και ο αστυνόμος κ. Μάξιμος Κουζουκίδης, υπεύθυνος πληροφοριακών συστημάτων της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς και μέλος της ομάδας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του κ. Σφακιανάκη. Παράλληλα στην ημερίδα παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν τα ίδια τα παιδιά του σχολείου στο χωριό του Γαλλικού, των Μανδρών και των γύρω χωριών. Μέσα από ερωτηματολόγια σε ένα δείγμα περίπου 130 ατόμωμν ενηλίκων και μαθητών καταφέραμε να αναδείξουμε τις διαδικτυακές συνήθειες των κατοίκων των περιοχών αυτών.

ημεριδα 26 -3-2015

Μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας διαπιστώσαμε ότι οι ενήλικες του δείγματός μας φαίνεται να εμφανίζουν μη επαρκή ενημέρωση σχετικά με διαδικτυακά προγράμματα προστασίας από κακόβουλα λογισμικά ή χρήστες . Θεωρούν, σε σχέση με τους μαθητές ως έλεγχο μόνο τη φυσική τους παρουσία και δεν αναφέρουν ενδεικτικές ρυθμίσεις ή προγράμματα που εξασφαλίζουν μια ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Επικεντρώνονται σε γενικόλογες απαντήσεις.
Θεωρούν επιπλέον ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι εντοπίζονται στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (FB) και όχι σε διαδικτυακά παιχνίδια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι περίπου το 30 % των μαθητών χρησιμοποιεί κινητό ή ταμπλέτα για πρόσβαση στο διαδίκτυο, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το γονικό έλεγχο.
Ενώ, λοιπόν, οι γονείς θεωρούν ότι έχουν την κατάσταση στα χέρια τους τα παιδιά φαίνεται να δρουν ανεξάρτητα. Πρωταγωνιστής στο γονικό έλεγχο φαίνεται να είναι η μητέρα. Επί πρόσθετα τα διαδικτυακά παιχνίδια φαίνεται να είναι κοινά μεταξύ ενηλίκων/γονέων -μαθητών (ποιος μιμείται ποιον) , ενώ οι μαθητές στην ερώτηση που τους ζητά να ονομάσουν διαδικτυακά παιχνίδια που παίζουν μεταξύ όλων των άλλων απαντήσεων, ένα σημαντικό ποσοστό απαντά ??κάτι άλλο??, σε αντίθεση με τους ενήλικες που τα αναφέρουν όλα (χωρίς να κρύβονται πίσω από την παραπάνω απάντηση) και μάλιστα και ορισμένα (LOL, Star doll) που αποτελούν ??κόκκινο πανί΄΄ για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (άγνοια;)
Τέλος υπάρχουν ενδείξεις απομόνωσης στους ενήλικες μέσα από τη συνεχή ενασχόλησή τους με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία φαίνεται να αποτελούν για αυτούς ένα μέσο χαλάρωσης. Από την άλλη οι μαθητές αναζητούν παρέα, θέλουν να επικοινωνήσουν με κάποιον, γεγονός οξύμωρο για μια μη αστική περιοχή. Παρακάτω μπορείτε να δείτε με τη μορφή ραβδογραμμάτων τα αποτελέσματα της έρευνας.


Οι γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων έκαναν αρκετές ερωτήσεις στους εισηγητές σχετικά με το διαδίκτυο. Πολλοί εξέφρασαν την επιθυμία να πραγματοποιηθεί και άλλη ημερίδα με το θέμα αυτό προκειμένου να ενημερωθούν ακόμη περισσότεροι κάτοικοι. Προσβλέπουμε, λοιπόν, σε μια καινούργια ημερίδα σύντομα!

 

Μαρτίου 19 2015

Ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο!

20150317_102027Την Τρίτη, 17 Μαρτίου το πρωί επισκέφτηκε το σχολείο μας ο σχολικός σύμβουλος της 2ης περιφέρειας α/βαθμιας εκπ/σης του Ν. Κιλκίς και ενημέρωσε όλες τις τάξεις του σχολείου μας σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και έξυπνους τρόπους προφύλαξής μας. Προβλήθηκαν πολλά μικρά βιντεάκια και μέσα από τη συζήτηση οι μαθητές βρήκαν απαντήσεις σε πολλές απορίες τους. Αξιοσημείωτο είναι πως και οι μικροί μας μαθητές της Α” αλλά και της Β΄τάξης -που δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν tablets, smartphones αλλά και  λογαριασμό facebook-  συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση. Με το σχολικό σύμβουλο ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 26 Μαρτίου , οπότε και θα διεξαχθεί στο χώρο του σχολείου μας, ημερίδα για τους γονείς  και όχι μόνο,των μαθητών σχετικά με το διαδίκτυο, σε συνεργασία με τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Κιλκίς.

 

20150317_101832 20150317_101813

Μαρτίου 10 2015

9oς ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ!

meukl9

Οι μαθητές της Ε” και Στ” τάξης του σχολείου μας και φέτος, για μια ακόμη φορά συμμετείχαν στο 9ο μαθητικό διαγωνισμό μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για μια ακόμη χρονιά οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι επιτυχίες αρκετές. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν μέσα στην διδακτέα ύλη των δύο τάξεων. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά αλλά και στους  δασκάλους τους για την προετοιμασία τους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα θέματα του φετινού διαγωνισμού αλλά και τις λύσεις τους.

ΘΕΜΑΤΑ_E” ΤΑΞΗΣ_2015    

ΛΥΣΕΙΣ  ΘΕΜΑΤΩΝ Ε’_2015

ΘΕΜΑΤΑ_ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ_2015

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤ’_2015

Να προσθέσουμε ότι όποιοι μαθητές αρίστευσαν, θα συμμετέχουν το επόμενο διάστημα σε νέο διαγωνισμό της μαθηματικής εταιρίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη με πιο δύσκολα θέματα. Καλή επιτυχία λοιπόν!!

Φεβρουαρίου 18 2015

ΙΣΤΟΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (WEBINARS)

whatiswebinars-300x237Στις 24 Φεβρουαρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, σεμινάριο για ασφαλή χρήση διαδικτυακών εφαρμογών. Παρακάτω δίνονται χρήσιμες πληροφορίες!

webinarsΤι είναι όμως τα WEBINARS;

Το webinar, συντομογραφία του Web-based seminar, είναι μια διάλεξη ή παρουσίαση που διενεργείται στον παγκόσμιο ιστό μέσω του Διαδικτύου. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της ιστο-διάλεξης (webinar), είναι η δυνατότητα αλληλεπίδρασης από απόσταση μεταξύ του ή των παρουσιαστών με τους συμμετέχοντες σε πραγματικό
χρόνο.
Οι συμμετέχοντες, όταν τους παρέχεται η δυνατότητα από τον παρουσιαστή, μπορούν:

  • να επικοινωνούν μέσω ακουστικών ? μικροφώνου και κάμερας,
  • να «σηκώνουν» το χέρι (εικονικά) είτε για να υποβάλλουν μία ερώτηση είτε για να απαντήσουν ενδεχόμενες ερωτήσεις του παρουσιαστή κλπ.
  • να πληκτρολογούν ερωτήσεις προς τους παρουσιαστές.
  • να χρησιμοποιούν εικονικούς μαρκαδόρους για να υποδείξουν κάτι σε ασπροπίνακα ή να μοιράζουν την οθόνη τους για να δείξουν κάτι
  • να απαντούν σε ερωτηματολόγια ή δημοσκοπήσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης και να βλέπουν τα αποτελέσματα όλων όσων έχουν απαντήσει

Εκτός από τη δυνατότητα παρακολούθησης του webinar σε πραγματικό χρόνο ? σε απευθείας σύνδεση στο Διαδίκτυο (on-line) ? είναι πάρα πολύ σημαντική και η δυνατότητα παρακολούθησής ορισμένων από αυτών της εγγραφής (video) τους, σε μεταγενέστερο χρόνο.
Έτσι επιτυγχάνεται, είτε κάποιος που δεν κατέστη δυνατό να το παρακολουθήσει, να το κάνει σε μεταγενέστερο χρόνο, είτε ακόμα και να επαναλάβει την παρακολούθηση όσες φορές θέλει.

(ΠΗΓΗ: http://blogs.sch.gr/webinarspe1920)

 

Πρέπει όλοι να το παρακολουθήσετε!

Νοεμβρίου 2 2014

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Σήμερα στο σχολείο μας, όπως και σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα παιδιά του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και τους τρόπους προφύλαξής τους.Ευελπιστούμε ότι θα πραγματοποιηθούν πολλές ακόμα τέτοιες ημερίδες μέσω τηλεδιασκέψεων αλλά με περισσότερη αμφίδρομη επικοινωνία

20141030_111715

 

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας ανήκει στο περιφερειακό θεματικό δίκτυο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο internet.

ΤΕΛΙΚΗ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΑΦΙΣΑ ΝΟΕ 2014-1