Δεκέμβριος 8 2014

Ξέρεις καλά τους φίλους σου στο Facebook;

 

cropped-afisa-diktyo-asfaleia-sto-diadiktyo_Ken-Mak_Dyt-Ell-banner51

Έχετε αναρωτηθεί όλοι σας αν γνωρίζετε πραγματικά όλους αυτούς τους χρήστες του Facebook που σας έστειλαν αίτημα για να γίνουν φίλοι σας και εσείς κάνατε αποδοχή; Σίγουρα, πάντως πολλοί απο αυτούς σας είναι παντελώς άγνωστοι ακόμα και αν βάζουν στο προφίλ τους μία νεανική φωτογραφία,ώστε να ταιριάζουν στην ηλικία σας. Το saferinternet.gr μας δίνει κάποιες χρήσιμες οδηγίες για να διατηρήσουμε τον έλεγχο της λίστας φίλων μας στο facebook.

1. Χρησιμοποίησε τις “Συντομεύσεις απορρήτου”  του facebook (επάνω δεξιά στη σελίδα) για να περιορίσεις την πρόσβαση στο προφίλ σου και στο περιεχόμενο που δημοσιεύεις μόνο για τους πραγματικούς φίλους σου και να ελέγχεις ποιοι θα μπορούσαν να έλθουν σε επαφή μαζί σου (”Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου; / who can see my stuff; ”, ”Ποιοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου; / who can contact me;” Χρησιμοποίησε τη δυνατότητα δημιουργίας επιμέρους λιστών! Ακόμα, καλύτερα: αποδέξου ως ”φίλους” σου μόνο εκείνα τα άτομα που γνωρίζεις καλά!

fbprivacysettings

Συντόμευση απορρήτου=privacy shortcuts


2.   Να είσαι υποψιασμένος/η: Αν λαμβάνεις «αιτήματα φιλίας» από άτομα που δε γνωρίζεις, έλεγξε ενδελεχώς τα άτομα αυτά, πριν αποδεχτείς την πρόσκληση. Έχε πάντα κατά νου ότι μπορεί να μην είναι στην πραγματικότητα αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι.

3. Ανάφερε: Εάν κάποιος σε παρενοχλήσει στο Facebook, μην απαντήσεις. Μείνε ήρεμος/η, κράτησε τις αποδείξεις και ανάφερε, μπλόκαρε, ή διέγραψε από τους «φίλους» σου το άτομο που σε παρενοχλεί, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

a. Πήγαινε στο προφίλ που θέλεις να αναφέρεις.

b. Κλίκαρε το εικονίδιο που θα βρεις δίπλα από τη φωτογραφία προφίλ και επέλεξε «Αναφορά/Μπλοκάρισμα», από όπου μπορείς να ολοκληρώσεις τις ενέργειές σου.

eikonidio rithmisis

Ρυθμίσεις=settings

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet ανοίξτε τους παρακάτω συνδέσμους ή επισκεφτείτε το saferinternet.gr  ή το δικό μας δικτυακό τόπο isecurenet.sch.gr

 

 

 

 

 

 

 

Και για να διασκεδάσουμε λίγο παρακολουθήστε το παρακάτω βιντεάκι. Μπορεί να γελάσετε αλλά πίσω από αυτό κρύβεται ένα σπουδαίο μήνυμα!!

 

 

 

 

 


Posted 8 Δεκεμβρίου 2014 by admin in category ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ